Pietna spomienka 17. novembra 2017

  1. november – Deň boja za slobodu a demokraciu sme si pripomenuli aj tohto roku. Naša pietna spomienka mala dvojnásobný medzinárodný rámec. Pozdravil nás predseda maďarského zväzu politických väzňov Pofosz Zoltán Szalay a pamiatku slovenských politických väzňov si ako druhý zahraničný prezident položením venca uctila nemecká hlava štátu Frank-Walter Steinmeier, ktorý prišiel k centrálnemu pamätníku politických väzňov v sprievode prezidenta SR Andreja Kisku v rámci oficiálnej návštevy Slovenskej republiky.

Prezident SRN Frank-Walter Steinmeier a prezident SR si položením vencov na centrálnom pamätníku v Bratislave uctili obete komunizmu


Vence položili aj predseda NR SR Andrej Danko s dvomi poslancami a za vládu SR minister obrany Peter Gajdoš. Na pietnom akte sa zúčastnili viacerí veľvyslanci i iní diplomati akreditovaní v Bratislave, starosta Mestskej časti Bratislava-Ružinov Dušan Pekár, predstavitelia Matice slovenskej a Ústavu pamäti národa a samozrejme naši členovia PV ZPKO z celého Slovenska. Viac fotografií je na našej facebookovej stránke.

Tento obsah bol zaradený v Novinky. Zálohujte si trvalý odkaz.